Hyviä ja vähemmän hyviä uutisia

Hyvät ensin 🙂

Jeppe on vihdoin saanut ensimmäisen koetuloksensa Sodankylän metsäkokeista! Jeppula onnistui AVO3 verran!Isännällä oli myös Evita matkassa, jonka metsähaku oli erinomaista. Evitan kohtaloksi koitui törmäykset metsoon…? Se ei ole koskaan metsoa käsitellyt, joten toisaalta ymmärrettävää. Mutta tietenkin pitäisihän sitä jo?

Huonot sitten…
Olin suunnitellut käyttäväni Ailigaslammen Auraa seuraavaan punaiseen pentueeseen mutta ainakin hetkeksi pistän suunnitelmat jäihin. Aura testattiin uudella geenitestillä vanhuudessa puhkeavaa PRArcd4-silmäsairautta vastaan ja testitulos oli geneettisesti sairas. Taudin puhkeamisikä on n. 10 vuotta, joten on mahdollista, ettei Aura itse siitä tule kärsimään. Tämä tarkoittaa sitä, että molemmat vanhemmat Rekke ja Evita ovat ainakin kantajia. Molemmat on testattu ennen astutusta PRArcd1 terveiksi ja Rekke vielä peilattiin terveeksi. Silmäpeilaus ei siis kerro tämän sairauden tilaa vasta kun koiralle se on puhjennut!! Aivan turha silmätarkatus siis tämän sairauden suhteen!

Suomessa testataan tällä hetkellä punaisia settereitä ja vasta riittävän määrän testituloksia jälkeen voimme miettiä uudelleen koirien jalostusta. Aura voitaisiin käyttää terveeksi testattuun urokseen ja resessiivisen periytymiskaavan mukaan kaikki jälkeläiset olisivat kantajia 100%.

Testautan Evitan ja Aapelin ja Aku ja Allu ovat lupautuneet mukaan talkoisiin. Katselemme sitten tilannetta uudelleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s