Ailigaslammen Beaivvaš voittajaluokkaan 2½ vuoden ikäisenä !

ki8a2364-001Ailigaslammen englanninsetterit ja irlanninsetterit B- ja C-pentueista osallistuivat Derbykilpailuun lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Lapualla. Karsinnassa onni ei ollut suotuisa B-pentueen Bihcille, eikä C-pentueen Capulle. Bihci eli ”Mimmin” seisonta ryöstettiin ja paritoveri kiihotti Mimmin mukaansa saattelemaan lintuja riittävän kauas. Capu taasen hyppäsi ojan yli suoraan peltopyyparveen, jäi kyllä paikalleen mutta lintujen siivittyessä pää ei enää kestänyt paritoverin tullessa paikalle ja päivä päättyi Capullakin peräänmenoon.

Beaivvaš eli ”Bea”, Biegga eli ”Tuuli” ja Buolaš eli ”Välkky” sitä vastoin olivat karsinnassa onnellisten tähtien alla. Välkky teki lintutyön peltopyille heti ensimmäisen eränsä alussa ja ihan hyvän haun ansiosta pääsi näin iltapäivälle. Välkky osoitti päivän aikana myös kaksi hienoa säestystä ja näytti tottelevaisuutta paritovereiden lintutilanteissa. Näistä Välkky palkittiin AVO3 tuloksella.

Tuuli tykitti koko Derbyn hienointa hakua koko kilpailuviikonlopun mutta lintutyö jäi harmillisesti tekemättä. Tuulilla oli ilmoitettu seisonta, jossa fasaaninpiru piileksi ojan pohjalla eikä Tuuli saanut sitä ylös. Tuli se sieltä kyllä mutta emäntä oli saanut jo käskyn taittaa aseensa.

Bea oli vakuuttava koko päivän. Sen haku ja lintutyöt aivan päivän lopussa saivat tuomarit huokailemaan ja kahdella lintutyöllä , upealla noudolla höystettynä Bea nousi AVO1 tuloksella voittajaluokkaan 1.10. 2016!

ki8a2320Derbyfinaaliin pääsivät siis Bea, Tuuli ja Välkky.
ki8a2292Bea sijoittui lopulta DERBY-kakkoseksi ja Tuuli DERBY-neloseksi
ki8a2270C-pentueesta Ailigaslammen Cero aloitti avoimen luokan ensimmäisenä osallistumalla 22.9. tunturikokeeseen Utsjoella. Cero korkkasi avoimen luokan upeasti AVO3 tuloksella!
fullsizerender-001Ei pöllömpi syksy tähän mennessä Ailigaslammen koirilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s