Joulu tunturissa

Lähdimme joulupäivänä tunturimökille kun siunaantui monta vapaapäivää. Alhaalla laaksossa pakkaset kirivät -20 tienoolle mutta tunturissa saimme nauttia upeasta ulkoilusäästä -10- -15C asteessa.MH6D6605Tapaninpäivän aamu ”valkeni” kauniina. Kuvassa kello on kyllä jo lähellä puoltapäivää.MH6D6572 – Kopio MH6D6564 – KopioIltaisin sain kerrankin rauhassa, jäätymättä kuvailla upeaa revontulishowtaMH6D6613 MH6D6607 MH6D6625 MH6D6620Koirat saivat ulkoilla kunnolla ja kävimme myös hiihtelemässä ja katsomassa josko löytyisi riekkoja
Nuori Välkky 9kk sai upeasti riekon käryn nenäänsä ja lähti viemään emäntää kohti hajun lähdettä hiipien sykäyksittäin noin 100m matkanSAMSUNG SAMSUNGPienen kummun takaa löysimmekin Aapelin makaavassa seisonnassa samoille linnuilleSAMSUNGHetken siinä pähkäilin, että mitäs nyt? Ei remmejä mukana, että olisin voinut Välkkyä kytkeä. Päätin kokeilla, että mitä tapahtuu kun annan Aapelille nostoluvan. Kyllähän Välkkykin siitä lähti ja ajautui kokemattomana  hieman linnuista sivuun, jolloin Aapeli otti uuden seisonnan ja Välkky jäi säestämäänSAMSUNGRiekot olivat täyskiepeissä, joten Välkylle annettakoon anteeksi pieni harhaanmeno 🙂 Aapeli sitävastoin oli tarkka kuin kello ottaessaan uuden seisonnan ”tyhjälle”hangelle. Annoin uuden noston ja noin 5m rykäyksen jälkeen Aapelin jalkojen välistä lähti kaksi lintua. Välkky lähti nostoon samaan aikaan kuin Aapeli mutta molemmat pysähtyivät komennosta upeasti niille sijoilleen. Kaamoslintu on siitä ”mukava” ettei sitä näe koirakaan kuin 2-3m lentoon. Peräänmenoon ei niinkään houkuta lentävän linnun näkyminen kun sitä ei vaan näe 🙂
Hieno tilanne kertakaikkiaan!IMG_1201 IMG_1214Unet maittivat 😀
Kotimatka oli kaunis kuin karamelli MH6D6630 MH6D6635 MH6D6634 MH6D6629

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s