Ystävänpäivää myös koirille

Ystävänpäivän aamuna ajoimme Ylä-Tenolle juoksuttamaan koiria jäälle. Siellä on vielä turvallista. Utsjoen kohdalla leudot kelit ovat saaneet virtapaikat pahasti auki.

MH6D0520Vanhukset Woitto 13v 4kk ja Reetu 10v. jäivät suosiolla minun kanssa riehumaan toiseen suuntaan kun isäntä lähti juoksuttamaan ”nuorempia” Evitaa kohta 9v. , Jeppeä ja Ressua kohta 7v. ja Aapelia kohta 5v. Rose päätti jäädä myös minun matkaan? Ehkäpä kantava äiti tietää, ettei vallan mahdottomia voi enää riehua? 🙂
MH6D0553Katsokaa eläkeläisten riemua!
MH6D0554Ei ikä paina poikien raajoissa
MH6D0560Woittopappa pystyy vielä ketteriin käännöksiinMH6D0576ja nauraa nuoremmilleenMH6D0577”Minuahan ei syöstä vallasta!”MH6D0579MH6D0566MH6D0568”Ota kiinni jos saat”MH6D0571Pappojen riehuessa Rose touhuili Norjan puolella 😉
MH6D0590MH6D0591Sitten kuulimmenkin jo kelkan tulevan takaisinMH6D0587MH6D0593Lumen pinta on rapsakka plussakelien takia. Onneksi jäällä on vain vähän lunta niin koirien tassut eivät kärsi. Saisi tulla lunta ja paljon. Tunturissa ei paljon liikuta kelkoilla huhtikuussa tätä menoa.
MH6D0597Koiramme rakastavat tätä kovaa menoa kelkan edellä.
MH6D0602Pitihän tietenkin laumasta ottaa virallinen helmikuun 2014 potrettikinMH6D0616
Muistakaa ihmiset kysellä kasvattajilta minkä ikäisiksi heidän aiemmat koiransa ovat eläneet. 10-vuotias ei ole eikä saa olla hautaa vailla. Samaisesta asiasta kävimme mielenkiintoisen keskustelun astutusreissulla Blixtenin isännän Ronny Boströmin kanssa. Heillä ovat englannin-ja irlanninsetterit aina eläneet 12-14-vuotiaiksi. Pitkä ikä kertoo koirien hyvästä pidosta, terveistä sukulinjoista ja terveydestä yksilötasolla.
10-vuotiailla vielä kilpaillaankin sekä Norjassa, että Ruotsissa. Meillä täällä Suomessa jostain syystä nämä iäkkäät jäävät pois ja ”häviävät” näkyvistä? MH6D0613Pitkää ikää pitää vaalia koiranjalostuksessa – aina !

Yksi ajatus artikkelista “Ystävänpäivää myös koirille

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s