Huippukesä Utsjoella alkaa olla ohi

Ehdimme vielä lomailla heinä-elokuunvaihteessa ja tietenkin se vietettiin perinteisin menoin uiden, harrastaen ja levätenMH6D8745-001 MH6D8587 MH6D8592Essi-muori oli taas hirvittävän iloinen kun lauma saapui. Weeran kuolema on saanut sen hieman yksinäiseksi. Siksi se virkistyi heti kun pohjoisen lauma tuli kylään
MH6D8601Kelit olivat ihanat ja nautimme isäni saamista hienoista kalansaaliistaMH6D8715MH6D8730Loma lopetettiin taas Vesilahden koiranäyttelyyn, jossa esiintyi vain Rose. Tuomari Eeva Anttinen hieman moitti minua miksi toin Rosen avoimeen luokkaan jo nyt kun vastahan se huhtikuussa täytti 2-vuotta. En ajatellut yhtään, että totta kehitys on vielä kesken ja siksi tulos jäi ”vain” ERI:in ja luokkavoittoonMH6D8925Kuva Jari Vettenniemi
Rintakehä ja kuono vielä kehittymättä. Odotellaan nyt sitten vielä vähän 😉
Kotiin palattiin helteiseen Utsjokeen ja marjojen määrä on saanut pakastimet pullolleen.
SAMSUNG IMG_0114Hillat poimin jo ennen lomalle lähtöä ja toin etelästä mustikoita tietämättä, että Utsjoella niitä vasta onkin! Miesmuistiin ei ole ollut tällaista mustikkasatoa!SAMSUNGMustikat ovat suuria, ja niitä on joka paikka sinisenään. Nam!
Seuraavaksi odotan puolukoitaMH6D9352Elokuun alkupuolella teimme taas riekkolaskennat Metsähallitukselle. Vietimme upeassa kelissä ihanan viikonlopun tunturimökillämme MH6D9147-001Tuloilta lupaili hyvää. Minä jäin koiriemme kanssa maasto-autosta ja päästin Jepen, Reetun ja Evitan hakuun. Eikä aikaakaan kun tapahtui.
SAMSUNGJeppe seisoo ja Reetu & Evita säestävät. Kuvassa on oikeaoppinen säestys. Koirat ovat riitävän matkan päässä toisistaan. Joskus näkee säestyskuvia, joissa voidaan jo epäillä seisonnan ryöstöä kun koirat ovat niin lähellä toisiaan.
Tilanteessa on kookas kiirunapoikue. Poikaset eivät olleet vielä täysikokoisia ja lensivät vain lyhyen matkaa. SAMSUNGReetu maastoutuu kivikkoon liian hyvin 🙂
SAMSUNGEmolintu houkutteli koiria muualle pesueestaan.MH6D9037-001Woitto-pappa pääsi lauantaina omalle reissulle sillä emme sitä ota enää mukaan linjoille. Yli 10km tramppaaminen kuumassa kelissä voisi koitua kohtaloksi. Evita jäi seuraneidiksi Woitolle ja oli aamureissulla mukana.MH6D9054-001Ja Evitahan otti pian seisonnan. Siitä lähti vain kaksi riekkoa.MH6D9051-001Aamu alkoi siis lupaavasti! Ja pappakoira oli seuraneitinsä kanssa tyytyväinen aamulenkkiin.MH6D9078-001MH6D9126 MH6D9095 MH6D9205-001 MH6D9208 MH6D9212-001Linjat olivat pettymykseksi lähes tyhjät 😦 Vain kaksi lintua näimme. Missä täydellisen kesän poikueet voivat olla? Tietenkin kanta on hyvin pieni, että mitään massavaa on turha odottaa mutta parempaa kesää ei kanalinnuille ole voinut olla. Oli lämmintä, oli sääskiä, on marjaa…?

Helteet ovat jatkuneet yli elokuun puolenvälin. Uintireissut ovat olleet marjanpoiminnan lisäksi sitä kunnonkohotusta.

MH6D9346

Woitto-pappa riemuitsee lämpimistä vesistä!

MH6D8490

Reetu 9-vuotta

MH6D9315 MH6D9309 MH6D9290 MH6D9288-001 MH6D8477 MH6D8457

Ai niin, tapahtuihan laskennoissa jotain merkillistäkin. Ressu katosi yhteen puronnotkoon emmekä huomanneet mökillä siinä mitään erikoista. Kotona sitten maanantaina ihmettelin siitä löytyviä arpia. Luulin ensin ihottumaksi ja sovin eläinlääkärin kanssa, että desinfioin rupia ja seuraamme tilannetta. Kunnes turvotus laski ja kun olin ajellut karvat päältä pois paljastui selviä puremia. Kulmahampaiden väli on n. 5mm ja tulimme siihen tulokseen, että sen on täytynyt käydä taistelu minkin kanssa. Niitähän tunturissa riittää.

IMG_0038 IMG_0040Hyvä, ettei silmä ole mennyt! Minkki on äkäinen otus ja antibiottikuurihan tuohon aloitettiin ja rabies-vahvistusrokote otetaan. Onneksi edellinen rokote ei ole vuotta vanhempi!

Kaikennäköistä on siis ehtinyt tapahtua vaikka pääosin melko rauhaisin merkein kesä on vietetty MH6D9167-001 MH6D9165-001 MH6D9162-001Nyt odotellaan vaan sitä pääsesonkia – metsästyskautta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s