Terveystuloksia

Rosen lonkat ja kyynärät kuvattiin toukokuussa ja tulokset saimme nyt, lonkat upeasti A/A mutta kyynärissä lausuja oli näkevinään jotain joten ne ovat 1/1. Ymmärrettävästi olen hieman pettynyt mutta tiedän itse ettei vika tule haittaamaan koiraa.

Pettynyt olen myöskin Suomen ES-harrastajiin, jotka jättävät järjestään kyynärkuvat joko pöydälle eli eivät lähetä kennelliitoon tai kokonaan kuvaamatta. Ja vain siksi, ettei tämä pieni likatahra näy muutoin terveessä luustossa. Olen kuitenkin 100% varma, ettemme ole kyynärvikojemme kanssa yksin?

On vaikea etsiä Roselle urosta, sillä siihen pitää yhdistää uros terveeksi kuvatulla etupäällä. Niitä ei montaa Suomessa ole. Eikä voida katsoa vain kyynärterveyttä vaan myös sukutaulua, luonnetta , ominaisuuksia, muuta terveyttä ja rakennetta. Eikä linjoissa saa olla muutakaan ei-toivottua sairautta, joita kuuleman mukaan on.

Paska homma jos muutoin terve (silmät ja lonkat) hyvä narttu ja käyttämättä. Kuten olen monesti sanonut, minulle kaikki ne yksilöt, jotka ovat kuvaamatta ovat yhtä kuin sairaita/vikaisia kunnes rtg-kuvat toisin todistavat!

Kyynärät eivät vaivaa tätä rotua edes kovimmassa mahdollisessa maastossa eli tunturissa. Meillä on pari kappaletta kookkaita uroksia kovassa käytössä, joten kokemusta on. Mutta onhan se toki periytyvä vaiva, jota pitäisi karsia pois kannasta. Vaikea karsia kun ei tiedä missä kaikissa sitä on kun todisteita eli virallisia lausuntoja ei ole.MH6D7624

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s