Metsästyskausi ohi ja pääsiäinen siinä samassa

Huippukelit piti pääsiäisen ja metsästyskauden päättäjäisviikolopun varsin hienona.

Ailigaslammen Aarnituli tuli jo edellisellä viikolla seuraksemme isäntänsä kanssa ja sai mukavasti tunturia allensa. Ensin olimme viikonlopun tunturimökillämme. Se olikin ensimmäinen kerta tälle vuodelle.MH6D5638Lauantaina tunturia pieksi kova tuuli vaikka pakkasasteita ei juuri ollutMH6D5641Oli ilo seurata kohta nelivuotiaiden setteriveljesten kisailua. Minkäänlaista isottelua ei ollut havaittavissa vaikka ollaankin muka aikuisiaMH6D5657-001Allu on ihanaluonteinen uros, väistyvä joka tarpeen vaatiessa pitää puolensa. Sellaisen uroksen kanssa on helppo reissata.MH6D5663Lunta on tänä vuonne enemmän kuin 10 vuoteen. Kuvassa ulkohuussi/varasto, jonka katolle pääsi ihan näppärästi.

MH6D5665Wanha-pappa 12v. ja 6kk oli onnessaan mäkillä ja intoutui leikkimään Evitan kanssa

MH6D5694Pääsi pappa luovimaankin ja vetäisi kerralla sitten sellaiset kilometrin luovit vanhasta muistista 🙂

MH6D5704-001Allun toimia oli ilo seurata. Allu hakee laajasti ja kuten veljensä omaa luontaisen ja vahvan yhteydenpidon. Sitä ei siis ole tarvinnut näille opettaa, se on perimässä. Tähän pyrin jalostustyössäni. Kaikki pitää olla valmiina samassa paketissa. Uusi omistaja vain pitää huolen tottelevaisuuskoulutuksesta.

Allu pääsi myös linnuille MH6D5711ja vei isäntäänsä tilanteeseen aivan kuin veljensä Aapeli

Aapelikin pääsi näyttämään taitonsa useaan kertaanMH6D5710-001Pääsiäisviikolla Allun emäntä vahvisti joukkoamme ja viihdyimme tiiviisti tunturissaMH6D5915-002MH6D5932Kelit olivat upeat kuten kuvista näkyyMH6D5935-001Kylmästä kelistä johtuen linnut pysyttelivät pitkään kiepeissä mutta aina joskus jotain sentään löytyi

MH6D5941-001Aapelin nosto on räjähtävä mutta hienosti se jää paikalleen lintujen lähtöpaikalleMH6D5942Rosekin onnistui upeasti kiirunoillaMH6D5948Seisonnan kohde
MH6D5947MH6D5949Isäntä meni tilanteeseen yrittäen tiputusta
MH6D5952Onnistumatta 🙂 Ei se aina ole helppoa ammattilaisellekaan

Lisäilen vielä kuvia viime viikosta…

Koiriemme työsarka jatkuu lintukuvaajien riekko- ja kiirunakohteiden etsimisellä seuraavan viikonlopun

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s