Terveystuloksia – iloisia sellaisia!

Ailigaslammen Aura, joka testattiin geneettisesti sairaaksi PRArcd4-sairaudelle on 9.12.2011 silmäpeilattu täysin terveeksi perinnöllisistä silmäsairauksista!

Auran silmissä ja näkökyvyssä ei siis ole mitään vikaa tällä hetkellä. Toivottavasti sairaus ei puhkea Auran elinikänä! Aura vain kantaa geeniperimässään näitä sairausgeenejä. Tämä ei tarkoita sitä, että asiaa ei otettaisi vakavasti. Ja ihmisten pitäisi myös ymmärtää, että kliinisesti terveet silmät eivät kerro koiran geeneissä olevista mutaatioista. Koirat (siis kaikki) kantavat geeneissään lukuisia mutaatiogeenejä. Yhtään täysin tervettä koiraa ei ole olemassa kun mennään DNA-tasolle.

Suunnittelen edelleen Auran jalostuskäyttöä mutta vain PRArcd4 terveeksi todettuun urokseen. Asiasta tekee hankalan kun käyttölinjan koirien omistajat eivät lähde testaamaan koiriaan? Testi ei maksa juuri mitään ja sillä saa paljon sellaisia asioita selville mihin ei ole aiemmin ollut mahdollisuutta.

Auralla on tänä syksynä ollut paljon hienoja tilanteita fasaaneille ja Auran linnunkäsittelykyky on kehittynyt huimasti. Aura ei nosta itse vaan vasta luvan saatuaan. Peräänmeno on ainoa ongelma, sillä Aura on veljensä Aapelin kaltainen pieni tulisielu 🙂

Minulla on maailman parhaat kasvatinomistajat kun viitsivät vielä nähdä sen pienen vaivan ja peilauttivat Auran! Kiitos Anni&Juha!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s