Muistoissamme Flamefield´s Beretta ”Wanda”

Wanda sai ilmeisesti sydänkohtauksen riekkolaskennoissa kanssamme tunturissa. Wanda oli irti päivän aikana vain pari kertaa eli sitä ei juoksutettu juurikaan. Se jaksoi vetää minua remmissä viimeiseen asti. Wanda kuoli lähes auton viereen kun olimme saaneet laskennat tehtyä.

Wanda teki kaiken täydellisesti. Se eli täydellisen elämän ja kuoli kauniin luonnollisella tavalla. Wanda tuupertui jalkoihini ja kuoli hetkessä. Se ei kärsinyt elämänsä aikana kivuista tai lääkityksistä. Siitä ei koskaan tullut ns vanhaa koiraa. Se eli elämänsä täysillä ja se lähti täysillä.

Kiitos Wanda rakas näistä yli 11 vuodesta! Olit mahtava mummo ja saappaat jalassa sait lähteä sinulle rakkaassa tunturissa.

Ikävä on suunnaton!

Kuva otettu tänään tauolla vain muutamia tunteja ennen kuolemaa poikansa Woiton vieressä…

Ilma oli koko päivän hyvin dramaattinen. Aivan kuin taivaanmerkit olisivat olleet Wandalle valmiit. Tuuli oli kova, satoi vettä ja välillä paistoi aurinko…Vähän ennen Wandan poislähtöä satoi räntää viistostiRäntäsade loppui yhtä nopeasti kuin alkoikin ja aurinko tuli esiinSitten Wanda kutsuttiin taivaalliseen kanakoirakaartiin…

Wanda kuoli pää sylissäni ja isäntä kantoi uutteran työläisensä symbolisesti tunturista pois.

* Muu lauma sai haistella Wandan kotipihalla rauhassa yksitellen…Lauman kuningattaren poismeno oli tarkalla haistelulla kuitattu ja hyväksytty *

4 ajatusta artikkelista “Muistoissamme Flamefield´s Beretta ”Wanda”

 1. Markku

  Wanda sai elää ilmeisen riistarikkaan elämän siellä mistä moni vain voi haaveilla. Tuntureiden tuuli vain jatkaa ikuista vaellustaan, siellä myös Wanda….

  Lähtiessäsi uuteen kotiin pieneä nyyttinä et vielä tiennytkään kuinka hienoihin maisemiin lopulta kotiutuisit, nyt vain hetket ne muistot kultaa.

  Vastaa
 2. ailigaslammen

  Kiitos Markku ihanista sanoista!
  Pieni nyytti Kemijärveltä oli isännän väsymätön uurastaja. Kertakaikkisen upealuontoinen koira, joka vain parani kaikella tavalla vanhetessaan.

  Ikävä on kamala!

  Vastaa
 3. Nina

  Itkettää täälläkin, vaikka en Wandaa tuntenutkaan.

  Kaunis tapa lähteä, nyt on Wandalla ihan omat riekkomaastot, josta ei lintuja puutu.

  Voimia surussa.

  Vastaa
 4. Anna Kannisto

  Osanottomme, Wanda sai kyllä onnellisen lähdön jos näin voi sanoa, tunturissa rakkaittensa seurassa.

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s