Reetun tytär Seita on nyt myös englanninsettereiden rotumestari!

North Walkers Seita takoo kun rauta on kuumaa. MH6D3222-1

Englanninsettereiden rotumestaruus käytiin tänä vuonna tunturissa ja Seita nappasi mestaruuden nimiinsä vuodelle 2009! On likalla vientiä tänä syksynä ja oikeastaan koko vuonna. Samassa kilpailussa Seita palkittiin vielä AVO3 tuloksella. Linnut olivat arkoja, eikä Janne ehtinyt antaa nostoa, joten kirkkaampi tulos jäi saamatta(vaikka noutotodistus onkin olemassa). Tässä on englanninsetterinarttu, joka todella on minun mieleen 🙂 Upeampaa koiraa saa hakea! Siinä missä veljet painivat kokeissa huonon tuurin kanssa, tällä siskolla menee kaikki nappiin. Mutta joskus se vain on näin.

Lyhyt metsästyskausi lähenee loppuaan. Englanninsetterimme, Reetu, Ressu ja Jeppe, lähtivät viimeiselle työkeikalle. Siksi meiltä ei osallistuttu rotuskabaan. Woitto on sairauslomalla. Vanha vamma alkoi vaivata viime keikalla. Hauiksen jänne on vioittunut ja saman jalan yksi varvas narisee. Onneksi maastossa oli viereisessä mökissä lauma eläinlääkäreitä jahdissa niin Woitto sai ensiapua heti kun jalka meni rikki. MH6D3373-1Wote on aika kypsä kun joutui sairauslomalle…

Aapelinkin nilkan nivelsiteen venähdys vaivaa taas. Se nyrjähti heti pohjanmaalta tultuamme. Siellä se ei vaivannut lainkaan vaikka sälli veti jänisten ym. riistan perässä. Nyt ollaan oltu sairauslomalla ja pian hermolomalla 😉 Aape on aika hurja kun se ei pääse juoksemaan. No kotona on keskitytty paikalla-käskyn opetteluun hyvällä menestyksellä. Ensimmäinen kulmahammaskin tipahti tänään!aape2Sai Aape pikkasen olla vapaana kun riehupetterit Ressu ja Jeppe ovat isännän matkassa, eivätkä ole kiihottamassa Aapea hurjaan menoon. Tosin se taitaa sen ihan yksinkin…aape4Joka lenkin jälkeen Aapelin nilkka/kinner saa kylmähoitoa. Pirullinen vaiva, jonka paraneminen kestää piiitkään. wandaMummeli-Wandakin on päässyt vielä jahtihommiin, siis ihan asiakasjahtiin. Mummeli oli hakenut puolikilometriä sivullensa eli reippaan kilometrin oli luovin pituus! Ja oli vielä löytänyt lintujakin! Mummo ei edes väsynyt päivästä ja on vinkunut joka päivä uudestaan mukaan 😀

evitaVieläkin pennuista karvaton Evita on ollut ansiokkasti työkoirana. Ensin se oli ollut aivan villinä ja isännän äänessä oli masennuksen merkkejä mutta loppuviimein ja tilanteiden lisääntyessä likka oli hoidellut tipit aivan mallikkaasti. Haku on nyt  isännänkin mieleen eli laaaajaaaaa!

Rotumestaruusmittelö Irish Trial Kauhavalla on Evitan tämän syksyn ainoa koe mihin sillä osallistun. Sinnekin menen lähinnä kuvaamaan ja osallistumme kannatuksen vuoksi. Mitään en odota, sillä nyt pentujen jälkeen se on ollut melko raju ja unohtanut muutamia asioita 😉 Tosin ehdin toivottavasti vielä käydä maastossa, josta toivon mukaan löytyisi lintuja niin saatan ehtiä muistuttamaan niistä asioista :)…niin siis toivossa on aina hyvä elää…!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s