Riekkolaskennoissa

Torstai-iltana saavuimme tunturimökillemme ja valmistauduimme riekkolaskentoihin.IMG_2485-1
Mökki on ihan oikeasti ”keskellä-ei-mitään” 🙂IMG_2352-1Kuljimme maasto-autolla melkoista ”vuoristorata-tyyppistä”-tietä. Loppumatkan annoin koirien juosta ensi-innostustaan pois ja isäntä jatkoi autolla pihalle asti.IMG_2362-1Pienimies Aapelikin oli ihka ensimmäisellä maastoreissullaan. Se on kyllä aivan mahtava reissumies, kotiutuu joka paikkaan hetkessä.IMG_2385-1Mökki takapihalta 🙂IMG_2505-1ja etupihalta. Meillä on ihan kivat pihat. Varsinaisia pihasuunnitelmia ei ole 😀IMG_2389-1Aapeli nautti suunnattomasti suojuoksustaIMG_2394-1IMG_2412-1Väliin mahtui leikkiä esim. tiskirätin repistä 🙂

Perjantaina lähdimme iltapäivästä laskentalinjoja kohti.IMG_2429-1Aapelikin seurasi täpinöissään. Tiedossa oli, että reissu on Aapelille mahdoton. Olin varautunut keskeyttämään laskennat omalta osaltani. Jakauduimme kahtia niin, että Jame otti työskentelevät koirat ja meni linjalle ja minä oikasin Aapelin ja lepovuorossa olevien kanssa.IMG_2433-1Koska näkyvyys tunturissa on kilometrejä, Evita ja Wanda seurasivat silmä tarkkana ensimmäisessä vuorossa olevia.IMG_2448-1Sitten oli likkojenkin vuoro. 2km käveltyämme pidimme paussin. Yritimme sulloa Aapelin rinkkaan mutta Aape oli toista mieltä :). Päätimme, että minä erkanen Aapelin ja Wandan kanssa kuivemmalle maalle ja jään sinne odottamaan Jamea ja muita. Aapeli saikin ottaa 45min torkut takkini allaIMG_2465-1Sinä aika alkoikin jängällä tapahtua…tietenkin. Sain kuvattua tosi kaukaa edes jotain…IMG_2458-1Woitto seisoo, Jeppe säestää…IMG_2459-1Ja riekko ilmassa. Tuosta tilanteesta löytyi 4 poikasta, kukko ja naaras eli yht. 6 lintua!

Myöhemmin samasta linjasta löytyi vielä 3 riekkoa lisää. Viime vuonna tällä alueella ei ollut mitään.IMG_2469-1Herättyään Aapeli sai vähän evästä ja taas jaksettiin jatkaa. Jame ja muut koirat tulivatkin pian…IMG_2474-1Wanda oli vähän kade kun muut olivat päässeet linnuille…IMG_2452-1Keli oli mitä parhain ja tuuli sopivaIMG_2501-1Aapeli jaksoi kirmata alas mökille mutta siellä uni tuli välittömästi. IMG_2527-1Ja tuli se uni muillekin heti…IMG_2518-1Iltapisulla Aapelin yllätti raekuuro, joka laskeutui tunturinrinnettä hiljalleen…IMG_2538-1Lauantai-aamuna maistui taas leikki Evita-mamman kanssa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s