Jepen ja Ressun lonkat on lausuttu

Jeppe, A/ARoiha Jeppe.3-2

Ressu, A/ARoiha Ressu.2-2Tässä vaiheessa on syytä hurrata ! Mutta sitten kun kuvattiin myös etupää niin hurraukset hieman laimenevat. Englanninsettereiden PeViSassa ei vaadita kyynäriä kuvattavaksi. Minä kuvaan koska kanakoiraurheilu on rankka laji ja ennenkaikkea tunturissa. Koiran kehosta yli 60% nojaa etupäällä, joten etupää on yhtä tärkeä kuin takapää.

Olimme tietoisia Reetun ei-niin-puhtaasta luustosta kun sitä käytettiin jalostukseen mutta koska Reetu on vammautunut vakavasti pentuna, kukaan ei voinut sanoa onko sen viat perinnöllisiä. Yllättävästi eläinlääkäreiden kanssa keskusteltua tuli ilmi, että kyynärvikaisia englanninsettereitä on enemmän kuin mitä Koiranet kertoo.

Jeppe 1/1Roiha Jeppe.1-3Jepellä on lievät muutokset ja irtopala, joka voi olla onnettomuuden aiheuttama, liukastuminen tai muu sellainen. Tosin se ei ole koskaan oireillut eli ontunut mitään raajaa. Eikä toistaiseksi kyynärät sitä haittaa.

Ressu 0/1Roiha Ressu.1-2Punaisessa setterissä tätä vikaa on huomattavasti vähemmän. Mistä se johtuu? Olisi mielenkiintoista tietää. Rodut kun ovat kohtuu samanpainoisia. Ruumiinrakenteessa ei ole merkittäviä rakenteellisia eroja.  Periytymiskaavan kuvittelisi olevan samnlainen kuin lonkkavian eli monen geenin aiheuttamaa ja tulee molemmilta puolilta?

On mielenkiintoista seurata, alkaako kyynärät vaivata jossain vaiheessa näiden koirien elämää? Toinen on raskastekoinen ja toinen höyhenen kevyt…aika näyttää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s