Helteinen elokuu…

Elokuu alkoi helteisissä merkeissä Utsjoella. Kun olin saanut päivän työt tehtyä, oli auringonoton aika. Aidattu takapiha on unelma. Enää ei tarvitse jatkuvasti vahtia missä koirat ovat vaan saan täysin nauttia auringonotosta ja rauhasta. Makoilimme koirien kanssa välillä samalla patjalla ja onneksi koirille tuli kuuma ja niin ne siirtyivät avoimesta takaovesta sisätiloihin. Itikoita ei ollut pihallamme lainkaan, joten ovia pystyi pitämään apposen auki!! Harvinaista herkkua täällä pohjoisessa.

IMG_1335-1Woitto keskittyi kärpästen tuijotteluun 🙂IMG_1337-1Jepellä oli täysi työ pitää piilottamansa luu Aapelilta piilossa. Ja Aapehan on jo niin fiksu, että tietää Jepen piilottavan tavaroita 😉IMG_1341-1Aapen mielestä yksi parhaimmista leluista on istutusruukku. Ruukku sai kyytiä toden teolla!IMG_1351-1IMG_1354-1

Ressukin nautti aurinkopäivästä. Olin ehtinyt juoksuttaa isot ennen auringon paahdetta aikaisin aamulla…IMG_1350-1

Aapeli on räjäyttänyt jalkoihin mittaa ihan viime päivinä. Se on hurmannut lähes kaikki laumamme muut koirat. Vain Reetu on sitä mieltä, että Aapeli voisi poistua. Tosin välillä huomaan Reetun heiluttavan Aapelle häntää…IMG_1375-1IMG_1358-1Aapelin vauhti alkaa jo olla melkoista. Sillä on todellinen juoksijan ruumiinrakenne. Noilla jaloilla mennään kovaa ja kauas! Ja tottahan Aapelilla on valtavat laulun lahjat. Tämä ominaisuus kulkee todella isältä pojille ja äidiltä tyttärille! 😀IMG_1343-1

Aapeli on luonteeltaan aivan ihastuttava. Itsepäinen (niin kuin irlanninsetterin kuuluu ollakin), itsenäinen, rohkea, juoksee kovaa ja mikä tärkeintä, käyttää nenäänsä koko ajan ja jatkuvasti. Isäntäkin sanoi nenän käytön olevan huomattavan voimakasta. IMG_1367-1

Evita on palautunut mielestäni loistavasti. Kukaan ei enää huomaa, että se on synnyttänyt kohta 12 viikkoa sitten. Ainoastaan karvanlähdöstä voi havaita jonkin hormonaalisen muutoksen olevan päällä. Se lihakset ovat palautuneet jo täysin ja kunto on kova. Ja ruokaakin saa jo annostella vähemmän 🙂

IMG_1380-1

Mummon eli Wandan karva taasen on aivan hurja. Tammikuisen steriloinnin jälki alkaa näkyä. Karvaa on yllin kyllin.IMG_1378-1

Kävimme jokirannassa iltauinnilla ja Jeppehän se siellä joessa möllötti ensimmäisenäIMG_1362-1

Huomenna onkin tiedossa mattojen pesua paikallisessa Ailigaslammen pesulassa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s