Pentujen elämässä avautui uusi luku

Pentujen elämä muuttuu pikkuhiljaa. Eilen pennut aloittivat turvotettuun kuivamuonaan tutustumisen ja aivan kuin isot koirat, osasivat ne syödä nappuloita! Ja ne myös maistuivat. Minulla ei ole tässä lyhyessä kasvatustouhussani ollut yhtäkään pentua, joka ei olisi osannut syödä kiinteää kun sitä on alettu tarjota. Ehkä ajoitus on juuri oikea? 🙂

IMG_8377

Tänä aamuna ruuan jakokin muuttui. Jokainen saa oman pikku lautasen omalla pikku annoksella. Tämän tavan ruokkia otin toisessa pentueessani. Minun mielestäni se, että joka pennulla on oma rauha syödä, estää myöhemmin ruuan ahmimista. Kun kilpailu ruuasta on kova samalla lautasella/kulholla, on vaara, että koira oppii hotkijaksi. Metsästyskoiralle tämä hotkimispiirre on vaarallinen. Raskaiden metsästyspäivien päälle ruoka pitää osata nauttia rauhallisesti, ei imuroimalla koko kuppia hengittämättä 😀 . Hotkiminen on vaarallista mahalaukunkiertymävaaran takia

IMG_8373

IMG_8374IMG_8376Pienten annokset ovat pieniä ja pääasiallinen ravinto on edelleen äidinmaito. Ruoka tarjoillaan näin kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illalla. Ensi viikolla lisätään ruokintakertoja.

Ruokailun päätteeksi saatin tietenkin hepuli ja kuvaaja ei enää pysy perässä 🙂

Sitten iskikin väsy…IMG_8378IMG_8379

ja lopulta syvä tajuttomuus 😉

IMG_8380IMG_8381

5 ajatusta artikkelista “Pentujen elämässä avautui uusi luku

 1. Hannele

  Mitä pentunappuloita syötät pennuille. Minkä ikäisenä voi alkaa antaa vaikka broilerin siipiä ja luita kaluttavaksi.

  Vastaa
  1. ailigaslammen Kirjoittaja

   Syötän tuota samaa merkkiä, eli ProFormancea, kuin noille isoillekin koirille. En ole perehtynyt tuohon raakaruokintaan , joten en osaa yhtään sanoa koska ja miten nuorena raakaruokinta aloitetaan. Eiköhän sen raakaruokinnan voi aloittaa ihan samalla lailla kuin tämän sekaruokinnan. Kalkkia + muita vitamiineja kait annetaan lisäksi?

   Vastaa
 2. Hannele

  Tarkoitin just sekaruokinnan tai kuivaruoan yhteydessä lisänä. Terra lapinkoira on syönyt pienestä pitäen broilerin siipiä, luita ja silakoita ym nappuloiden lisänä. Nyt aikuisena siirryin barffiin puoli vuotta sitten korvakutinan takia. Siksi oli helppo siirtyä kun oli pennusta saakka tottunut syömään luita. Vatsassa ei ole ikinä ollut ongelmia luiden syönnistä. Kaikki kutinat loppuivat kun ei ollut enää varastopunkin ärsyttämä. Verikokeissa todettiin varasto ja pölypunkille positiiviseksi.

  Vastaa
 3. KatjaV

  Meidän Emppu (corgi) siirtyi äidinmaidosta suoraan barfiin ja eli sillä aina 3-vuotiaaksi asti ilman merkittäviä lisäravinteita (C-vitamiinia, merilevää ja öljyjä annoin). Ei kuollut 3-vuotiaana vaan laiskuus iski emännälle ja siirryttiin kuivamuonalle. 🙂 Hessu (es) siirtyi luovutusikäisenä meille tullessaan barfiin ja söi sitä 2-vuotiaaksi asti. Molemmat kuvattu lonkiltaan ja kyynäriltään terveiksi.

  Vastaa
  1. ailigaslammen Kirjoittaja

   Jos jaksaisin koiramme varmasti olisivat raakaruualla. Mutta kun olen laiska 🙂 Yritän kuitenkin pitää näitä niin pitkälle sekaravinnolla kuin vain voi. Ja hyvät mahat + muu kunto(ei allergioita, yms. iho-oireita) on ollutkin ihan moitteeton sekalaisella ravinnolla. Kuivamuona vaan helpottaa vähän kun se on se pääasiallinen pöperö…

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s