Sisäsiisteysopetusta

Aloitan aina pennuille hyvissä ajoin oman nukkumapaikan ja ”wc:n” eron. Koiranpennut ovat syntyjään hyvin siistejä, eivätkä eläimet luonnossakaan sotke pesäänsä. Siksi on tärkeää suoda pennulle mahdollisuus sisäisen siisteytensä toteuttamiseen.

Pentulootaan olen laittanut pienen patjan, joka on pennuille pesä, oma paikka. Näin uudessa kodissa on helppo opettaa pennulle oman paikan merkitys kun se on siihen ”oppinut” jo kasvattajan luona.

IMG_8349Lootan toisessa päässä on wc eli sanomalehdet. Pesän ja wc:n välissä on ns. ei-kenenkään-maata. Pentu oppii ymmärtämään wc:n ja pesän eron kun niiden välissä on matkaa. Koirat yleensä menevät tekemään tarpeensa kauas esim. omasta pihasta. Tällaiset koirat ovat oppineet jo pentuna , ettei omaa tilaa(pihaa yms.) sotketa kuin supersuuren hädän edessä.

Pienten naamat alkavat kehittyä. Kuonoon on tullut hiven mittaa ja muutoinkin pennut alkavat muistuttaa jo ihan oikeaa koiraa 🙂IMG_8350

IMG_8351IMG_8352IMG_8355Pentujen elämä on vielä täysin uusien havaintojen varassa. Ollaan hoksattu omat raajat, niitä on kiva jäytää. Myös kaverin olemassa olo on tullut tutummaksi ja pientä leikin poikasta yritetään kehittää kun kaveri huomataan. Pieniä laukka- ym. juoksuharjoituksia on aina silloin tällöin mutta pääasiassa elämä on vielä ruokailun ja nukkumisen vuorottelua. Luonteista ei voi juuri mitään sanoa. Toinen on virkeämpi nyt, toinen hetken päästä. Pentujen valinta onkin paras suorittaa vasta n.4- 5 viikon iässä. Tällöin luonne-eroja on jo havaittavissa.

IMG_8357Osa pennuista oppi heti, että valkoinen patja on nukkumista varten 🙂

*huoh* on ne vaan fiksuja pentuja 😀

3 ajatusta artikkelista “Sisäsiisteysopetusta

  1. Anu&Klasu

    Voi ihanuuksia, että sä otat ihania kuvia! 😀 Tosin, eihän näistä pennuista voi muunlaisia kuvia saadakaan. 😉

    Lasken jo päiviä… :-DDD

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s