Vuoden 2009 viimeinen metsästyspäivä 31.3.

Isäntä pääti palkita Ressun AVO3 tuloksesta ampumalla sille tämän vuoden toisen riekkonsa koko metsästyskautena!

img_5958

Olemme kunnioittaneet metsästysrajoitusta vaikka se ei meitä paikallisia koskekaan. Lintuja löytyi hyvin ja Jame tiputti Ressulle täydellisestä tilanteesta ja Ressu jäi hienosti paikalleen. Jame antoi Ressun noutaa linnun vasta kotipihalla. Näin yritetään välttää paukkunoutoon innostumista. Tämä on syytä tehdä erityisesti nuorella koiralla. Joka kerta ei anneta noutaa ja nouto yritetään pitää mahdollisimman erillään itse lintutilanteesta. Nouto on nouto vaikka se olennaisena osana täydelliseen lintutyöhön kuuluukin…

img_5962
Monta hyvää koiraa ”pilataan” liian innokkaalla tiputtamisella ja sillä, että innokas noutaja varastaa hakemaan linnun. No ethän enää voi koiraa moittia kun se linnun on tuonut, joten paukkunouto on helppo oppia. Mutta tämä koskee nuorta ja kokematonta koiraa – ei vanhaa tekijää.img_5963Olemme vuosien varrella oppineet kouluttamaan koiriamme maltilla ja silti voimme vielä mokata. Tässä lajissa ei olla koskaan valmiita 🙂

Myös Jepellä, Evitalla ja Woitolla oli kuvauksen kestävät tilanteet. Lintuja löytyi tänään paljon!img_5949

img_5951img_5950

Ja saivathan muutkin noutaa riekkoa…

img_5972Tässä Evita

img_5974ja Jeppe

Nyt toivomme riekoille unelma pesintä-aikaa ja täydellistä keliä poikasten kasvattamiseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s