Taas on harjoiteltu…

Enpä ole kirjoitellut tänne muusta kun noutotreeneistä. No, vielä ei sen kummempia ole tapahtunut. Kesä jatkuu. Kylmää täällä pohjoisissa on ollut mutta koirien kannalta sehän on vain hyvä. Kunto on pysynyt hyvänä, eikä mitää erikoistreenejä tarvinne tehdä ennen jahtikautta.

mutta otsikon vihjaamaan asiaan…

Eilen olimme taas Levajoella. Vaihdoimme taas paikka missä noutotreenit pidimme. Hevoset olivat laiduntamassa selkämme takana ja toimivat loistavana häiriönä. Hörähtelivät välillä äänekkäästi ja Jepen mielestä niillä oli jotain tärkeää asiaa. Se istui paikalla selkä minuun ja katseli polleja.

Jepen oli vaikea seurata damin ja noutolinnun vientiä mutta se ei tuntunut haittaavan. Noutoon lähdettiin vauhdikkaasti siitä huolimatta, että hevoset kiinnostivat.

Ja Jeppe oli melko pro tällä kertaa. Kaikki noudot sujuivat mallikkaasti ja ylpeillen.

Evitalle oli suunnitelmissa vaikeuttaa tehtäviä. Alue ai ollut niin suuri, että olisin saanut aikaiseksi yli 100m noutoa mutta käytimme hyväksi Levajoen rakennuksia ja vein riekon talon taakse .

Sieltähän se tipi löytyi ja tuli emännälle hienosti. Evitalla oli vielä tärppipäivät mutta se ei näyttänyt häiritsevän mieluista hommaa 🙂

Daminkin nouto maistui vaikka riekko taitaa olla se mieluisin?!

Meillä on tällä hetkellä hoidossa ystäväni noutajat ja toinen, nuorempi niistä, pääsi mukaan treeneihin. Mette, karhukoira-noutajamix, sai ajaa jäljen. Metelle(kohta 5v.) on sen elämän aikana tehty 2 jälkeä tätä aiemmin. Nyt sille oli tehty 600m jälki kaikkine mutkineen! Mette ajoi rauhallisesti. Pari kertaa hukkasi ja vähän mielenkiinto lopahti mutta kannustettuna se jatkoi ja jaksoi jäljen loppuun asti!

Minulle nämä jälkihommat ovat ihan uutta mutta mielenkiintoista hommaa. Settereitäni en siihen opeta mutta Metteä tähän voisi kannustaa. Kyllähän hirvimetsällä joskus haavakkojakin etsitään. Mette olisi siihen hyvä koira. En tiedä onke se jo liian vanha? Voiko jäljelle olla liian vanha opetettavaksi?

Jäljestysvälineistö ei ehkä ollut täydellinen, perusvaljaat ja tuo liina. En tiedä onko ne sopivia mutta eipä tuo näyttänyt häiritsevän Metteä. Mette oli aivan puhki tuon jäljen ajon jälkeen. Melkoista aivojumppaa!

Elokuu alkaa kääntyä syksyiseksi. Luonto tuoksuu iltaisin syksyltä. Kohta alkaa jahtikaudet, jee!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s